Jeugdstation

KIDS | GAMES | TOYS | FILMS

Home /
Waarop moet ik letten bij het kopen van een Minecraft server
;

Waarop moet ik letten bij het kopen van een Minecraft server

Minecraft is heel populair, vooral onder de jongeren. Eenvoudig gezegd is Minecraft een spel over blokken waarmee je jouw eigen avontuur kunt bouwen. Je kunt huizen, paleizen, etc. bouwen en hiervan een compleet spel in elkaar zetten. Dit spel wordt nog leuker als je het met vrienden speelt online en op jouw eigen server. Met […]

Minecraft is heel populair, vooral onder de jongeren. Eenvoudig gezegd is Minecraft een spel over blokken waarmee je jouw eigen avontuur kunt bouwen. Je kunt huizen, paleizen, etc. bouwen en hiervan een compleet spel in elkaar zetten. Dit spel wordt nog leuker als je het met vrienden speelt online en op jouw eigen server. Met jouw eigen server kun je jouw eigen game bouwen en zelf beheersen hoeveel spelers je wilt hebben. De server kan je zelf bouwen of je kunt het kopen. Als je geen expert bent, kies dan om de server te kopen. Hier kun je lezen waarop je moet letten bij het kopen van een Minecraft server.

  1. De wachttijd

Een server koop je bij een derde partij. Er zijn veel partijen die servers verkopen op het internet. Ga eerst na wat de wachttijd is voor je server online is. Het kan maximaal 1 dag duren en bij sommige verkopers kun je direct online zijn. Verkopers die een wachttijd bieden van 3 dagen, kun je van de lijst halen.

  1. Ga na hoeveel RAM je nodig hebt

RAM staat voor Random Acces Memory. RAM heb je nodig om alle gegevens op te slaan en te verwerken. Alles wat je doet, wordt opgeslagen op de RAM. Ook het aantal spelers wordt op de RAM verwerkt. Hoe meer spelers, hoe meer geheugen je nodig zult hebben. Ook als je een grote wereld wilt bouwen, ga je meer geheugen in beslag nemen. Ga voor jezelf na of je een starter bent, of een professional. Als je wilt oefenen is 1GB misschien voldoende, anders moet je voor een groter geheugen kiezen.

  1. Welke type schijf krijg je?

Ga na of je een SSD of een HDD-schijf ontvangt van de serverprovider. Kies alleen voor een SSD-schijf, want die is 4 keer sneller dan de HDD-schijf. De snelheid is belangrijk voor het laden of openen van jouw bestanden en ook de server. Je wilt toch geen server die eeuwen nodig heeft om op te starten? SSD-schijven lezen bestanden sneller uit. Een SSD-schijf gaat niet snel stuk, omdat het geen mechanische onderdelen bevat. Bij https://www.koopjeserver.nl/ kun je terecht voor het kopen van jouw Minecraft server.

  1. De support

Je hebt een server gekocht, hoe verder? Wat als je problemen ondervindt of niet verder kunt? Koop je server bij iemand die support aanbiedt. Wanneer je ergens vast zit weet je dat je altijd terecht kunt bij je hosting provider. Een verkoper die 24/7 hulp aanbiedt, kan je vertrouwen. Je kunt dan op elk moment hulp krijgen.

  1. Een server op maat

Vele hostingmaatschappijen hebben standaard hostingpakketten. Als jij opzoek bent naar iets speciaals of sluit jouw behoefte niet aan met de bestaande pakketten, dan heb je een pakket nodig dat op maat gemaakt is. Een goede verkoper, moet in staat zijn om aan jouw behoefte te kunnen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *