Jeugdstation

KIDS | GAMES | TOYS | FILMS

Home /
Werken met een Prusa i3 mk3 printer
;

Werken met een Prusa i3 mk3 printer

3D printen met een Prusa i3 mk3 is een geheel nieuwe ervaring. Dit komt omdat deze printer door veel specialisten als het beste dat er te vinden is op dit gebied wordt gezien. Daardoor is er dus ook heel veel mee mogelijk. Dit is ook te zien aan de hand van de vele onderscheidingen die […]

3D printen met een Prusa i3 mk3 is een geheel nieuwe ervaring. Dit komt omdat deze printer door veel specialisten als het beste dat er te vinden is op dit gebied wordt gezien. Daardoor is er dus ook heel veel mee mogelijk. Dit is ook te zien aan de hand van de vele onderscheidingen die de printer heeft gehad.

De mogelijkheden die door deze printer geboden wordt zijn flink groot. Alleen al om die reden is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er liggen. Dit zijn er flink veel, waardoor de printer voor veel doelgroepen aantrekkelijk kan zijn.

Gebruik in allerlei branches

De reden waarom de Prusa i3 mk3 zo populair is, is gemakkelijk te verklaren. De printer is in de eerste plaats vooral heel geschikt voor heel veel verschillende vormen van gebruik. Daardoor is hij ook in allerlei branches terug te vinden.

De manier waarop met bruikbaarheid is omgegaan speelt hier een belangrijke rol in. Dit is simpel gehouden. Er is bijvoorbeeld niet veranderd ten opzichte van de voorganger, de mk2. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker om ermee te werken. Juist ook omdat de kwaliteit wel nog verder verbeterd is ten opzichte van de vorige printer.

Geen handen meer nodig

De verbetering van de kwaliteit van de Prusa i3 m3 is vooral te danken aan de betrouwbaarheid. Dat is de belangrijkste vooruitgang. Dit komt doordat de printer in veel opzichten zichzelf kan aansturen. Er zijn dus geen handen meer nodig om het proces in goede banen te leiden.

Terwijl de ontwerpen die zijn gemaakt juist wel in goede orde uit de printer komen rollen. De uitkomst is gelijk aan het idee zoals dat werd ingevoerd. Dit is vooral belangrijk wanneer er praktische zaken worden geprint die precies moeten kloppen. De printer is in dat opzicht verder dan de concurrentie.

De vele sensors benutten

Het zelf sturen van de Prusa i3 mk3 is te danken aan de grote hoeveelheid sensors die in de printer zijn opgenomen. Daardoor kan elke situatie voortdurend goed gemonitord worden. Denk bijvoorbeeld aan het printen in een rechte lijn zonder afwijkingen.

Denk echter ook aan onverwachte problemen, zoals het opraken van filament, of het optreden van een stroomstoring. De printer reageert hierop zodat dit niet ten koste gaat van de print die op dat moment gemaakt wordt. Dit geeft een flink veilig gevoel tijdens het printen. Dat is ook een goede reden om ermee te willen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *