Jeugdstation

KIDS | GAMES | TOYS | FILMS

Home /
Afkoelen in de waterspeeltuin
;

Afkoelen in de waterspeeltuin

In de zomer kunnen de temperaturen nogal snel oplopen. Het is te warm voor de kinderen om naar de speeltuin te gaan. Wat als we nu een zwembad kunnen combineren met een speeltuin? Kinderen zijn dol op water en spelen doen ze uiteraard ook graag. De ideale plaats is dan een waterspeeltuin waar de kinderen […]

In de zomer kunnen de temperaturen nogal snel oplopen. Het is te warm voor de kinderen om naar de speeltuin te gaan. Wat als we nu een zwembad kunnen combineren met een speeltuin? Kinderen zijn dol op water en spelen doen ze uiteraard ook graag. De ideale plaats is dan een waterspeeltuin waar de kinderen uren kunnen spelen. Afkoeling gegarandeerd! 

Accommodatie

Voor vele kinderen en ouders klinkt een waterspeeltuin als muziek in de oren. Een speeltuin is de favoriete plek van kinderen om in te spelen en als dit gecombineerd kan met water, is het helemaal feest! Maar wat is een waterspeeltuin nu juist? Het is een outdoor speeltuin zoals een ander, maar alleen hebben de attracties allerlei waterinstallaties zoals sproeiers, fonteinen… De kinderen kunnen dus elkaar en de ouders nat maken met waterstralen. Of wat dacht je van een waterduel?

De kleurrijke attracties in de waterspeeltuin zijn ook heel kindvriendelijk. De speeltuin is gemaakt van veilige materialen zodat de kinderen zorgeloos kunnen spelen en zodat de ouders niet bezorgd hoeven te zijn. De vloer heeft een anti-sliplaag en is dus ideaal voor recreationele doeleinden. De waterspeeltuin is ook voorzien van een valdempende kunststofvloer. Als jouw kind dus valt, is er geen reden tot paniek!

Kinderen moeten buiten kunnen spelen, ook met warm weer. In een waterspeeltuin kunnen kinderen verkoeling opzoeken, maar is het ook een stimulans om te blijven bewegen. Omdat een waterspeeltuin zich buiten bevindt, is het ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook de allerkleinste kunnen hier veilig ravotten. De ouders kunnen ondertussen op een ligweide genieten van het warme weer of meespelen in de waterspeeltuin. Waterplezier voor jong en oud!

Duurzaam

Voor een waterspeeltuin is er natuurlijk veel water nodig, maar dat wil niet zeggen dat er water wordt verspild. Er zijn allerlei duurzame ontwikkelingen in de speeltuin zodat er geen water verloren gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld pompjes aan de meeste toestellen, zodat kinderen deze zelf kunnen bedienen. Op deze manier spuit het water niet constant, alleen als de kinderen effectief spelen met het toestel.
Het water in de toestellen wordt gefilterd en daarna ook hergebruikt. Het is dus niet zo dat er telkens nieuw water voorzien moet worden.

Een waterspeeltuin zal de bezoekers waterpret en speelplezier bezorgen. Deze combinatie is ideaal voor zwoele en warme zomerdagen. Hou je kinderen in beweging en laat ze op een speelse manier afkoelen. TIP: Vergeet natuurlijk je droge kleren niet!

Bron: Hetwoongemak.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *